למכירה: קומת מגורים בווילה אמין ג’מאל בירושלים, יד שנייה משופט

מאת: נמרוד בוסו
17/07/2019

יורשי שופט העליון בנימין הלוי מעמידים למכירה את הקומה במבנה הערבי ההיסטורי בשכונת טלביה בעיר. המחיר המבוקש: 30 מיליון שקל

יורשי שופט העליון וחבר הכנסת בנימין הלוי (1910-1996) מעמידים למכירה קומת מגורים בווילה אמין ג’מאל, מבנה ערבי היסטורי בשכונת טלביה בירושלים, שבה התגורר הלוי רוב שנותיו. מדובר בקומת ביניים מתוך שלושה מפלסים, בשטח של 250 מ”ר, אליה מוליך גרם מדרגות מפואר. עוד מוצמדים לה מאות מ”ר נוספים של חצר. המחיר שמבקשת המשפחה עבור הנכס הייחודי – 30 מיליון שקל.

במהלך שנותיו של הלוי על כס השיפוט הוא שפט בכמה מהתיקים הידועים ביותר בתולדות המשפט הישראלי. בין היתר במשפט קסטנר, בו זיכה את מלכיאל גרינוולד ממרבית סעיפי האישום, וקבע כי “קסטנר מכר את נשמתו לשטן”, התבטאות שעליה הביע חרטה מאוחר יותר. עוד שפט הלוי את מבצעי טבח כפר קאסם, שם טבע את ההגדרה לפקודה בלתי חוקית ככזו ש”דגל שחור מתנוסס מעליה”.

עו״ד יניב לאור ממשרד עו”ד לאור גבאי, המייצג את המוכרים, מספר כי עד שנות ה־90 היתה הווילה רשומה על שם האפוטרופוס לנכסי נפקדים ובניהול עמידר, ולאחר מכן רכשו השופט ומשפחתו את קומת הביניים שנבנתה למגורי המשפחה, ורפאל בן דור רכש את הקומה התחתונה שיועדה במקור למגורי המשרתים. שטחה הבנוי של הווילה הוא 600 מ”ר, על מגרש בשטח של דונם.

עו”ד אריאל גבאי: “שכונת טלביה נותרה מעוז יוקרה בו פנינות נדל”ן ייחודיות החובות בתוכן השתלשלות ענפה של רישום ובעלות במקרקעין, אשר דורשת התמחות בעסקאות ענק”.

More Articles

By: Adva Dadon
30/08/2017
Renovating the apartment and upgrading the building as part of the TAMA 38 project have become in recent years the dream of tens of thousands of Israelis who live in houses that are considered old or neglected. But what happens when something goes wrong along the way? Sometimes conflicts arise between the developer who is supposed to pay the money and the contractor who is supposed to carry out the renovation and the tenants are left helpless and find themselves living on a construction site
By: Dotan Levy
01/12/2022
היזם בנה בניגוד לחוק – והדיירים לא קיבלו היתר לחיזוק תושבי בניין בבת ים שקיבלו היתר לתמ”א 38 אך בשל עבירות בנייה של היזם לא זכו לחיזוק ומיגון, הגישו בקשה להיתר בנייה נוסף. בקשתם נדחתה בוועדת הערר. נציג הדיירים: “‘העונש’ על עבירות הבנייה אינו הוגן, מי שנענשים הם דיירים תמימים”