קותי פונדמינסקי
03/04/2024
הדיירים ברחוב עין גדי היו בין הראשונים להליך תמ”א 38. ב-2012 יצאו לדרך ואחרי שנתיים הבנייה נתקעה עקב מריבה בין היזמים.כעת ההליך יתחדש. ואיך הם יפוצו?
בבניין מגורים במרכז העיר מקדמים פרויקט בנייה חריג בנוף ומעורר מחלוקת. על פי המוצע, רק חלק מדייריו יזכו למיגון ולחיזוק דירתם מפני רעידות אדמה, בעוד שאר הדירות במבנה יישארו במצבן הקיים. כמו כן התוכנית כוללת תוספת של שתי קומות עבור ארבע יחידות דיור חדשות, אך יודגש כי היא איננה במסגרת תמ”א 38. המיזם זכה לאישור הוועדה המקומית, למרות התנגדות השכנים, וכעת מוגש ערר על ההחלטה.
מכתב הערר עולה כי ברחוב הנרקיס 10 אושרו לחמש מתוך שמונה דירות בבניין תוספות בנייה של ממ”ד ומרפסת, ואילו שלוש הנותרות, שאינן שותפות למיזם, לא ישודרגו כלל. הערר הוגש על ידי אחד מבעלי הדירות שאינו נכלל בתוכנית האמורה באמצעות עורכי הדין יניב לאור ואריאל גבאי.
לטענתם, תוכנית כזו מצריכה הסכמה של שני שלישים מהדיירים לפחות והתנאי הזה אינו מתקיים כאן. עוד נטען בערר כי הדייר כלל לא חתם על ויתור על זכויות הבנייה שלו בגג וכי חיזוקו החלקי של המבנה עלול לפגוע גם בחזית המיועדת לשימור. אך מעל לכל בערר מצוין כי לא ייתכן שתאושר תוכנית בנייה שבה חלק מהדיירים יזכו למיגון מפני רעידות אדמה ולחדר ממוגן מפני מתקפות טילים, בשעה שדיירים אחרים באותו בניין יישארו חשופים ולא מוגנים.
״בכוונתנו לפנות לערכאה המוסמכת, לצורך קביעה פוזיטיבית כי הבעלות בזכויות הבניה הינה גם בבעלות מרשי”, אומר עו”ד גבאי. “חשוב להבין כי זכות בניה איננה זכות במקרקעין אך היא זכות בה לכל הבעלים בבית משותף יש חלק בלתי מסויים על פי חלקם ברכוש המשותף”.
visibility_offהשבת את ההבזקים
keyboardניווט במקלדת
titleסמן כותרות
settingsצבע רקע
zoom_outזום (הקטנה)
zoom_inזום (הגדלה)
remove_circle_outlineהקטנת גופן
add_circle_outlineהגדלת גופן
spellcheckגופן קריא
brightness_highניגודיות בהירה
brightness_lowניגודיות כהה
format_underlinedהוסף קו תחתון לקישורים
font_downloadסמן קישורים