קותי פונדמינסקי
03/04/2024
הדיירים ברחוב עין גדי היו בין הראשונים להליך תמ”א 38. ב-2012 יצאו לדרך ואחרי שנתיים הבנייה נתקעה עקב מריבה בין היזמים.כעת ההליך יתחדש. ואיך הם יפוצו?
וילה היסטורית בשכונת טלביה מוצעת למכירה בסכום שיא של 30 מיליון שקל. הנכס מציע, לצד כמה מאות מ”ר, גם עבר עשיר שמתחיל בתקופת המנדט וממשיך בשופט העליון בנימין הלוי, שנכדו מוכר כעת את המקום.
מדובר בווילת אמין ג’מאל השוכנת ברחוב מאנה 4. הנכס המפואר, שנבנה במחצית הראשונה של המאה הקודמת בתקופת המנדט הבריטי, נשמר במצב טוב, כולל רצפות מצוירות מקוריות, דלתות עץ עם פיתוחים ועמודי שיש. גולת הכותרת היא גרם המדרגות המפואר המוביל לקומה האמצעית, שהיתה במקור מרכז הבית, כשבקומה התחתונה גרו המשרתים ואנשי התחזוקה.
השטח הבנוי של הנכס עומד על 314 מ”ר במפלס אחד ועוד חצר וגינה פרטית בשטח של 200 מ”ר נוספים. כמו כן לווילה יש חניה פרטית בתוך שטח המתחם. מדובר בנכס לשימור מלא ומחמיר שנבנה בסגנון ערבי קלאסי עם תקרות גבוהות וחלון מרכזי בצורת קשת. כיום הוא מחולק לשישה חדרי שינה, סלון רחב ממדים ומטבח. בנכס יש שתי יחידות דיור נוספות שאינן מוצעות למכירה. למבנה, שישב במקור על מגרש של 3.5 דונמים, היו בעבר זכויות בנייה נוספות שהוצמדו לפרויקט של ‘האחים ישראל’ שהוקם בסמוך. ההליך בוצע עוד בידי חברת עמידר שהחזיקה את הנכס ברשותה במקור.
עשרות שנים התגורר בווילה שופט בית המשפט העליון בנימין הלוי. כיום גר במקום נכדו, המתווך שאול הלוי, שנולד וגדל במקום ובשנה האחרונה שב להתגורר שם עם משפחתו. המשפחה גם הפקידה בידי הלוי את הסמכות למכור את הנכס, בתור מתווך נדל”ן. את הליך המכירה מלווה משרד עורכי הדין לאור־גבאי.
עו”ד יניב לאור ממשרד לאור־גבאי: “בתים עתיקים, במיוחד בירושלים, הם נכסים מורכבים, לרבות הפן המשפטי. ההתייחסות אליהם מחייבת התמחות בתחום המקרקעין ויצירתיות”.
מעבר לאיכות הבנייה, גודל הנכס ומיקומו המבוקש, המחיר הגבוה שמבקשים עבורו הוא גם תולדה ישירה של ההיסטוריה העשירה של האחוזה. הווילה הוקמה בשנות ה־30 עבור אמין ג’מאל, ערבי נוצרי־פרוטסטנטי אמיד ששניים מאחיו בנו לעצמם וילות צנועות יותר ברחובות הסמוכים של טלביה, שבה חייתה אז האליטה הערבית של העיר. אדריכל הבניין היה אנטון ברמכי ובמבנה היה אפשר למצוא את כל הפאר וההדר שהיה אפשר להעלות על הדעת בימים ההם.
במהלך מלחמת השחרור בשנת 1948 המבנה ננטש והועבר לידי האפוטרופוס הכללי, והוא השכיר אותו לבנימין הלוי, שהיה אז בראשית דרכו המשפטית. שנים רבות לאחר מכן, ב-1997, רכשה המשפחה את המבנה מרשות המדינה והנכס עבר לבעלותו המלאה של הלוי.
visibility_offהשבת את ההבזקים
keyboardניווט במקלדת
titleסמן כותרות
settingsצבע רקע
zoom_outזום (הקטנה)
zoom_inזום (הגדלה)
remove_circle_outlineהקטנת גופן
add_circle_outlineהגדלת גופן
spellcheckגופן קריא
brightness_highניגודיות בהירה
brightness_lowניגודיות כהה
format_underlinedהוסף קו תחתון לקישורים
font_downloadסמן קישורים